Sportkamp 2023

Afgelopen weekend was het weer zover, het sportkamp! Rond 17:30 uur kwamen de meesten aan en nadat de bedden waren opgemaakt was het tijd voor de traditionele pasta van Karin. Met de buikjes rond zijn we om 20:15 gestart met de avondtraining van Harry, Djaya, Adrie en gastleraar Erich, gelukkig hadden we een mooie dojo tot onze beschikking want het regende aardig. Na de training stond de warme chocomel met slagroom klaar en Indische cake en was er nog wat tijd om te relaxen en een spelletje te spelen.

Zaterdagochtend werden we vroeg gewekt want er stond weer veel op het programma. Om 7:00 uur is de hardloopronde gestart en hebben we tot wel 7 km hardgelopen. Na het ontbijt stond de training van de zwarte- en bruine banders op de planning met een gedeelte stok en chabang en een gedeelte grondgevecht. Wapentraining is altijd een hoogtepunt en uitdagend qua techniek en grondgevechten zijn daarnaast ook fysiek slopend. Een mooie mix van meerdere facetten van onze sport. Na de lunch stond er een Sambo clinic op te planning, als de eigenaar van het kamphuis ook Sambo-instructeur is kunnen we dat natuurlijk niet overslaan. Het was een zeer geslaagde clinic met een mooie afwisseling tussen technieken die al deels bekend zijn en technieken die compleet nieuw waren (voor de meesten).

Na de Sambo-clinic stond er een heerlijke Italiaanse stoof op het menu, in combinatie met de Italiaanse muziek was dat gelijk een mooie hint naar de rode draad van het kamp, namelijk Italië. Na het eten stonden er 3 spellen op het programma (zie onderstaande foto’s voor een impressie). We zijn begonnen met het petten-ophangspel, waarbij je een petje op je hoofd hebt met een haak en die moet ophangen aan een ring. Het tweede spel was het billenschudspel waarbij elke speler een tissuedoos met pingpongballen erin omgebonden kreeg en deze eruit moest schudden. Het laatste spel was een echt teamspel waarbij 4 mensen een doos om kregen met een letter op de voor- en achterkant. Elk team deed 2 rondes met 10 vragen en moest 4-letterwoorden vormen. We zullen nog even moeten wachten op de beelden maar het was echt hilarisch. Daarna was er nog voldoende tijd om te relaxen en een spelletje te spelen.

Zondagochtend mochten we ‘uitslapen’ tot 6:45 en zijn we na een bak koffie begonnen met hardlopen, kilometertje minder dan zaterdag want de spierpijn was voelbaar. Na het ontbijt hebben we dit jaar een vierkamp gedaan (zie onderstaande foto’s voor een impressie): het vliegend tapijt, 3-legged race, knikkerbaan en de Toren van Pisa (rode draad). Na de spellen hebben we geluncht met een lekker soepje en in de middag waren de breektesten (stokken). Een spannend maar altijd leuke afsluiting van het kamp. Dit jaar hebben we nog een frietje gegeten met z’n allen en daarna zijn we weer richting huis gegaan. De vermoeidheid en spierpijn zijn er zeker bij iedereen maar dat is het waard, wat een geweldig kamp was het weer!

Dank aan iedereen die erbij was en het kamp tot een succes hebben gemaakt en uiteraard speciale dank aan de kampmoeders die alle sporters weer goed hebben verzorgd! We kijken nu al uit naar de kampfilm, de datum hiervan wordt nog bekendgemaakt.
Bij Tiga Serangkai sport je in een gezellige, veilige en respectvolle omgeving.

Meer informatie

Vereniging

Verdedigingssport


© 2023 Pencak Silat Tiga Serangkai. All Rights Reserved.